Missie & Visie

Het bestuur van de Stichting Senioren Welzijn Kwis (S.W.K.) vindt dat de ouderen in ons land recht hebben op iedere vorm van entertaining. Doordat financiële middelen vaak ontbreken in de zorg, daardoor weinig ruimte is voor animatie wil Stichting S.W.K. ervoor zorgen dat ouderen waar mogelijk leuke entertainment aangeboden krijgen door middel van een senioren kwis. Het mooie Nederland waar wij in vrijheid, welvaart en democratie wonen hebben we mede te danken aan de ouderen in ons land. Na de W.O. II hebben vooral jongere mensen ervoor gezorgd dat ons land weer werd opgebouwd en dat deze vreselijke tijden nooit meer zullen lherleven. Inmiddels zijn velen van deze mensen in de herfst van hun leven en wonen in verpleeghuizen of verzorgingshuizen.

Zoals we allemaal weten is er in de zorg altijd een enorme werkdruk en weinig geld voor activiteiten. Daarom heeft Mister Smart een senioren quiz ontwikkeld vol met
 feitjes, clipjes, afbeeldingen en fragmenten uit de jaren 50’, 60’ en 70’. Denk aan Dorus, Swiebertje, de eerste man op de maan, Feyenoord die de Europa Cup won, Ard en Keesie, de oliecrisis, Wie van de drie, Mies Bouman, Nederlands voetbalelftal etcetera. 
De doelstelling van onze stichting is om wekelijks zes á acht verpleeghuizen, verzorgingshuizen of wijkcentra door het hele land te bezoeken. Verschillende presentatoren zullen twee keer per jaar (tussen periode van zes maanden) hetzelfde verpleeghuis, verzorghuis of wijkcentrum bezoeken waarbij steeds weer een andere quiz gepresenteerd wordt.